november 16, 2023


 Jag har sytt tre nya västar som alla är av lite olika utförande. Två av västarna är åt mig själv och en åt min hustru. 

Den första som blev klar är den blommiga västen åt mig, som kom till användning vid en namngivningsfest för två av mina barnbarn utanför Falköping. Den passade bra in i sensommarvädret och jag fick många positiva kommentarer från andra gäster. Inspirationen till västen kommer från engelska västar som ofta används under kavajer och rökrockar till främst aftonbruk. Allt material i västen som tyg och knappar är loppisfynd från Ge För Livet i Örebro.

Den grå västen till min fru och den gröna till mig är av lite annan modell för svalare väder.  

Den grå i fiskbensmönstrad ull kommer från en engelsk eller skotsk tweedkavaj som jag hittade på någon Örebroloppis. Den är fodrad med ett bomullstyg. Den är av en högknäppt klassisk engelsk modell som ibland har kavajkrage och ibland ståkrage. Jag samlade på mig några härliga ulltweedkavajer till väldigt bra priser för ett antal år sedan. Dessa har gått åt till olika projekt och några har även skänkts tillbaka till loppisar.


Den gröna Kinainspirerade västen är fodrad och vadderad för att användas över en ulltröja under hösten eller under en rock eller jacka under ännu kallare dagar.
Jag gjorde tyvärr kragen något för hög så den kan irritera litet vid alltför långvarig användning. Jag har funderat till och från på alternativ till att åtgärda det hela, men ännu inte kommit till skott. Tyget i västen är i kraftig fin vadmal som för en gångs skull inte är ett loppisfynd. Jag faktiskt ingen aning om/har glömt varifrån det  ursprungligen kommer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar