maj 04, 2014

Att sy en "tote bag" i vaxad canvas eller vaxad segelduk (på vintagesvenska)...

Så är väskan i det närmaste klar, bara litet småfix återstår som axelremmen och vaxningen för att den skall bli tålig mot nederbörd. Remmen är tillskuren och klar att sy ihop, med relevanta beslag för att det skall gå lätt att sätta på och ta av. Jag har dessutom gjort bärhandtagen väl tilltagna i längd, så att det även går bra att trä upp dom över armen och bära dom över axeln. Det funkar utmärk när det är varmare väder och man inte har så många lager eller bylsigare kläder på sig, axelremmen är till för den tiden på året då detta inte är möjligt.

Innan jag vaxar väskan skall jag testa att vaxa en provbit för att se hur den påverkar klädesplagg eller tillbehör som ligger emot den så att den inte ger fettfläckar. Något jag och min fru upptäckte att hennes nya Barbourjacka inköpt i London förra året gjorde. I garderoben hängde den ett tag granne med en ljus bomullskappa, och när kappan sedan togs ut visade det sig att den fått en STOR fet fläck där den hängt emot Barbourjackan. Det var bara att låta kappan gå i soporna, då den helt enkelt var totalförstörd och bortom all räddning.

Receptet på det egenblandade vaxet jag planerar att använda kommer jag att lägga upp efter det att jag själv provat och ser att det håller måttet och fungerar som jag tänkt att det skall göra.

Tänk vad olika färger kan återges beroende på ljus, kameravinkel, 
objektets placering etc. Det här är verkligen flera nyanser av brunt.
Baksidan

Framsidan

Magnetstängning


Innan stängning sytts dit


2 kommentarer:

  1. Tack för din kommentar hos mig så att jag hittade till din blogg! :)
    Roligt se att du också gillar återbruk. :) Din väska är så fin! Roligt att du gillar min med. :) :) :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kraja Maria, tack för kommentaren.
      EH

      Radera