juli 15, 2014

Farfar syr ett babynest, snart där...

Det har hänt en del sedan sist, så det är inte så mycket kvar innan jag sytt färdigt mitt första babynest, till det första barnbarnet (hoppas det blir fler).

Några observationer under arbetets gång. Det hela har inte varit så knepigt att sy, förutom bandet runt om för snöret. Det var inte svårt, men det tog litet längre tid då det gällde att vara noggrann runt de rundade partierna och med mycket tyg runt pressarfoten.

Snöret till åtsnörningen är i bomull och kommer från en kasserad pinnvävsjalusi (vi sparar allt som kan komma till användning). Snöret gick trögt att trä i kanalen, och kan tänkas att gå trögt även när man skall dra ihop babynestet. Ett bättre val skulle förmodligen vara ett snöre i t.ex. nylon som är glattare, halare och slinkigare.

Vadderingen till liggdelen kommer från ett IKEA-täcke och är i tre lager och sicksackat runt om. Det passar precis i liggdelsfickan och skall nu klippas till i fotdelen, sicksackas, och sys ihop i nederkant och bandkantas. Jag kommer även att sy 3-4 längsgående sömmar genom hela bottenpaketet för att hålla liggdelen på plats. Totalt blir det åtta lager bomullstyg och tre lager vadd, men det är inga problem om min 50-tals Pfaffsymaskin får litet drag och skjuthjälp med passeringen under pressarfoten från operatören. Det är som om pressarfoten befinner sig i en djup dalgång när man sänker ned den och börjar sy.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar