april 23, 2012

Att sälja sin symaskin på Blocket / Tradera...

Tips om att sälja på Blocket och Tradera.

 Många som lägger upp symaskiner på Blocket och Tradera verkar inte vara det minsta intresserade av att sälja sina objekt, utan verkar mer ha det som någon form av terapi eller för att ha något att göra om dagarna. Jag kan helt enkelt inte tolka deras annonser på något annat sätt.

Kolla följande exempel, så förstår du vad jag menar (bilderna klickbara).
Mer text om hur du bör utforma din annons följer efter bilderna.

Exempel 1.
All information utom bilden fattas, skyddshuv inte avtagen samt ett tokhögt pris för en trampmaskin. Helt ointressant annons.
Exempel 2.
Maskinen är inte uppfälld, ingen info om vilka tillbehör som ingår, ingen info om manual ingår,  och det viktigaste av allt - fungerar den att sy på. Har i alla fall fått med fabrikatet. Ointressant annons.
Exempel 3.
Här är i alla fall en maskin som skall fungera, men bild och all annan info saknas helt och hållet. Helt ointressant på alla sätt och vis.

Exempel 4.
Maskinen är inte ens uppfälld, ingen info om fabrikat, ingen info om vilka specifika tillbehör som ingår, ingen info om manual ingår, och det viktigaste av allt - fungerar den? Totalt ointressant annons.
Exempel 5.
Har fått med fabrikat och att den är i fint skick, men det skulle inte vara dumt att se den med huven avtagen. Går den att sy på, vilka delar ingår, ingår manual. Det fattas ändå för mycket för att väcka ett intresse.
Exempel 6.
Maskinen är inte ens uppfälld, fel fabrikat, bilden spegelvänd, priset ligger 2000:- över vad en gammal trampmaskin säljs för, ingen info om vilka tillbehör som ingår, ingen info om manual ingår, och det viktigaste av allt - fungerar den (av skicket att döma, troligtvis inte). Totalt ointressant annons.

Ett par av objekten här ovanför skulle kunna vara intressanta om annonsören lagt ned lite tid på annonserna, och inte struntat i att inkludera information som väcker intresse och lockar till köp.


Hur du skall utforma din annons.
Se till att bilden/bilderna är bra och verkligen visar objektet i översikt och detalj. Skriv en bra, saklig och utförlig beskrivning där fabrikat och modell finns med, och lista alla tillbehör som ingår. Glöm inte att  påpeka defekter, ev. slitage, saknade delar, etc., det ger ett proffsigt och seriöst intryck. Sist men viktigast, går maskinen att sy på?

5 kommentarer:

 1. Helt underbar post. Har tänkt så många gånger samma tankar när kollat genom symaskingsannonserna på nätet. Hur tänker man? Varför lägger man upp en betald annons och inte anstränger sig 5 extra minuter för lägga en beskrivning eller foto på varan... Tack för intressant blogg! //Vintage Symaskinsnörd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag undrar om man kan tipsa om medel för att göra ren utvändigt en trälåda hos en gammal Singer. Tack!

   Radera
  2. Det är svårt att säga, då det varierar med åldern och ytbehandlingen på lådan. Är det shellack är det känsligt för fukt etc. Jag skulle testa på en liten bit med milt rengöringsmedel på en tops, och därefter med litet linolja utspädd med litet balsamterpentin. Men det är som sagt var känsligt då det kan störa/skada orginalbehandlingen.

   Radera
 2. Hej, jag undrar vilket medel man får använda för att sköta ytan på trälådan på en gammal Singer.
  Tacksam för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att säga, då det varierar med åldern och ytbehandlingen på lådan. Är det shellack är det känsligt för fukt etc. Jag skulle testa på en liten bit med milt rengöringsmedel på en tops, och därefter med litet linolja utspädd med litet balsamterpentin. Men det är som sagt var känsligt då det kan störa/skada orginalbehandlingen.

   Radera