december 12, 2012

Phoenix Automatic 283F - Snygg & bra tysk 50-tals symaskin...

Idag blev jag med en ny symaskin, igen. Det börjar sprida sig bland släkt, vänner och bekanta att jag gillar symaskiner och syr, därför får jag emellanåt erbjudanden om maskiner att köpa.
Den här maskinen köpte jag för 150:- av en f.d. arbetskamrat, som bara hade den stående i garderoben hemma utan att användas. Han sålde den då han tyckte att det var bättre att den kom till användning av någon som uppskattade maskinen.

Symaskinen är från 1957 och modellen är en Phoenix Automatic Class 283F och är tillverkad av Baer & Rempel i Bielefeld, Tyskland. B&R tillverkade symaskiner mellan 1866 - 1968.

Maskinen har endast använts sporadiskt och är i ett utmärkt skick. Den är snygg i typisk tysk bruksdesign och gediget byggd, och sydde helt perfekt direkt ur väskan. En liten genomgång, rengöring och oljning, så är den ett utmärkt tillskott till min växande samling. Jag är med andra ord ganska nöjd, och min Phoenix Automatic 283F är ett riktigt fynd.


10 kommentarer:

 1. Ganska nöjd? Riktigt mycket nöjd menar du väl :)
  Vilket fynd och vilket pris för en sån vacker maskin i det fina skicket.
  Förlängningsbordet är också riktigt vackert. Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK. Jag erkänner, jag är riktigt nöjd.
   Tack AnneMarlen

   Radera
 2. Svar
  1. I agree Russel1947. A Mercedes among sewing machines, in functional German design. I really like the chrome parts.

   Radera
  2. Köpte mig en sådan nu i veckan och jag är mycket förtjust i sybordet, ljudet och att den syr så fint. Den har sällskap av några andra maskiner / Ingela

   Radera
  3. Lycka till med Phoenix, det låter som om du börjar få en samling ;-)

   Radera
 3. Köpte en Phoenix 282 idag, mycket lik din. Kär....fungerar finfint! /Stella

  SvaraRadera
 4. Flott symaskin. Jeg samler også på maskiner. Farlige greier... Har vel mange nå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir lätt för många. Till syvende o sist kan man ju bara använda en i taget. Man skaffar favoriter, men alla måste köras och skötas emellanåt, tidskrävande ;-)

   Radera